Ja tev ir malta gaļa, bet kotletes jau ir apnikušas ir pienācis laiks pagatavot oriģinālu, garšīgu, sulīgu un sātīgu gaļas ruleti
Ar šo recepti tu varēsi pārsteigt gan viesus, gan mājiniekus un ātri kļūs par vienu no tavām iecienītākajām maltītēm. Pamēģināsim. Gaļas rulete ar lazanjai līdzīgu pildījumu.
Pagatavošana:
Sagatavo taisnstūra cepšanas formu (11 x 21 cm). Gatavo gaļu: samaisa malto gaļu ar sakapātiem pētersīļiem, ķiploku, rīvmaizi un tomātu pastu. Pievieno sāli, piparus un olas, visu labi samaisa, līdz izveidojas viendabīga masa.
2/3 masas izklāj formā, lai tā pārklātu pamatni un sieniņas, atstājot vidū tukšu dobumu. Tur ievieto novārītu lazanjas plāksni. Sajauc krēma sastāvdaļas un uzklāj pāris ēdamkarotes krēma virs lazanjas plāksnes, tad virsū liek 3 siera šķēles. Atkārto kārtas vēl divas reizes: lazanjas plāksne, krēms, siers. Pārklāj ar lazanjas plāksni.
No atlikušās gaļas izveido “vāku” un pārklāj pildījumu, lai tas pilnībā būtu noslēgts. Liek cepeškrāsnī un cep 30 minūtes pie 160 °C. Gatavo tomātu mērci: olīveļļā apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno cukuru un ļauj karamelizēties.
Tad pievieno balzamiko etiķi, tomātu pastu un sasmalcinātu tomātu mīkstumu. Pievieno sāli, piparus un visu rūpīgi samaisa. Gatavo gaļas klaipu pārlej ar tomātu mērci, uzliek atlikušās siera šķēles un liek atpakaļ krāsnī uz 10 minūtēm, lai siers izkustu.
Sajauc malto gaļu, sīpolu, rīvmaizi, vienu olu, smalki sakapātu ķiploku, sāli un piparus. Izveido masu un izliek to cepšanas formā, atstājot vidū tukšu dobumu. Ieklāj bekonu – gan pamatnē, gan malās. Pēc tam pievieno biezpiena sieru. Pārklāj krēmsieru ar siera šķēlēm un dobumā ievieto trīs olas. Liek formu cepeškrāsnī un cep 60 minūtes pie 180 °C.
Lasi vēl: Salāti “Maigums” ar vistu un žāvētām plūmēm
Sastāvdaļas:
500 g maltās gaļas
2 ēdamkarotes sakapātas pētersīļu
60 g rīvmaizes
1 ēdamkarote tomātu pastas
1 tējkarote sāls. 1 tējkarote piparu
2 ķiploka daiviņas
2 olas
Pildījumam:
4 lazanjas plāksnes (iepriekš novārītas)
12 siera šķēles
Krēmam:
400 g biezpiena siera (krēmsiers)
Šķipsniņa piparu, šķipsniņa muskatrieksta
1/2 tējkarote sāls
Tomātu mērcei:
Olīveļļa
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 tējkarote cukura
30 ml balzamiko etiķa
1 ēdamkarote tomātu pastas
400 ml sasmalcinātu tomātu mīkstuma
Dekorēšanai: 3 siera šķēles
Divas lieliskas un sulīgas gaļas klaipu receptes, kas pārsteigs ar savu bagātīgo garšu un sātīgumu. Vai nu izvēlies lazanjai līdzīgu variāciju, vai arī bekona un siera klasiku – katrs kumoss būs baudījums. Vairs nekādas garlaicīgas kotletes! Labu apetīti!